Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

bending λέμε !

Το Σάββατο που μας πέρασε, κατάφερα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να συναντήσω έναν φίλο που για πάνω από 5 χρόνια μιλάγαμε μέσω φόρουμ, αλλά δεν είχαμε ποτέ καταφέρει να βρεθούμε.
Ήρθε λοιπόν ο φοβερός Μιχάλης από την Ρόδο, ο μπαμπάς του Shadowfax (με τ'όνομα...) και αφού πήγαμε για έναν σχετικά σύντομο καφέ της μιας ώρας, ίσα ίσα να στανιάρει που είχε ξεμείνει στο κρύο του Συντάγματος για καμιά ώρα, κατευθυνθήκαμε προς το μόνο μέρος που θα μπορούσαμε (με τα μυαλά που κουβαλάμε). Τους σταύλους!

Δόξα τον μεγαλοδύναμο, είχαν αλλάξει ροκανίδι στα άλογα και δεν γίναμε ρεζίλι, να πάθαινε εγκεφαλικό. Φρέσκο και πολύ ροκανίδι σε όλα τα άλογα, φρέσκο χόρτο και καλό, γενικά σχετικά ευπρεπής εικόνα.
Μέχρι που κοίταξε τα νύχια τους και ξίνισε λίγο. Δικαιολογημένα. Στον Peddy είχε στραβοβγεί το πίσω δεξί πέταλο. Στον Νέρο τα νύχια κοντεύουν να γίνουν σαν πασούμια. Ευτυχώς ο πεταλωτής θα έρθει την Τρίτη (ή τουλάχιστον έτσι είπε) να λυθεί ΚΑΙ αυτό το θέμα!
Βέβαια, το στραβοβγαλμένο και στραβοπατημένο πέταλο του Peddy έπρεπε να βγει και ο καλός ο καπετάνιος (Μιχάλης) στην καταιγίδα φαίνεται. Δεν είχαμε κανένα εργαλείο πεταλωτικής και έτσι αναγκάστηκε να κάνει δουλειά με μια... πένσα. Από αυτές που έχουμε όλοι στα βαλιτσάκια με τα εργαλεία, για να κόβουμε κανα σύρμα... Θαύμα το πώς τα κατάφερε, αλλά τέλος πάντων, τα κατάφερε! Ο Peddy τον ευγνωμονεί...


Εν συνεχεία, και αφού είχαν γίνει οι συστάσεις μεταξύ ανθρώπων αλλά και αλόγων (από δω ο Νέρο, θαυμάστε παρακαλώ!) σέλωσα τον κοντό και τον έβγαλα για ξεμούδιασμα.
Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες από το ζέσταμα που κάναμε...






Και που λέτε, επειδή είμαστε πολύ αστέρια στην επίπεδη, αποφασίσαμε να κάνουμε ασκήσεις όπως αυτοί οι καουμπόηδες στην Βιέννη (τους έχουμε άνετα, ο Νέρο τα πατάει τα ασπρουλιάρικα ανίδεα πουλάρια τους για πλάκα!)

Εδώ έτοιμος να κάνει σούζα σαν τον φλώρο τον άσπρο...
 

Και εδώ, κάνοντας ένα τρικ κατά το οποίο στυλώνουμε τα μπροστά και σηκώνουμε τα πίσω! Mularen!

Βέβαια τα χαμόγελα, ο χαβαλές και η πλάκα τελείωσαν γρήγορα γιατί μας περιέλαβε για προπόνηση ο Μάικ... (νταξ δεν παραπονιέμαι, εγώ του το ζήτησα, καλά να πάθω και ας πρόσεχα!)
Και λοιπόν, για το επόμενο 40λεπτο, το μόνο που άκουγα ήταν για το bending. Σε βάδην, σε τροτ. Το πόδι έτσι, το χέρι αλλιώς. Λες και άκουγα τον Χρήστο ήταν...
Το bend έτσι, το bend αλλιώς, όχι δεν το κάνεις σωστά, πίεζε, γάμπα, το ένα, το άλλο, ΩΡΑΙΑ! κράτα τον! εκεί! Όχι τον έχασες πάλι. Το εξωτερικό μην το σηκώνεις, μην το πηγαίνεις μπροστά, κράτα το κι άλλο κόντρα κλπ κλπ κλπ.
Και φυσικά, αφού πετυχαίναμε μπεντ στο βάδην ΜΟΝΟΝ τότες κάναμε τροτ. Και ΑΦΟΥ πετυχαίναμε σωστό μπεντ στο τροτ ΜΟΝΟΝ τότενες κάναμε καλπασμό.
Ε λοιπόν, μετά από 40' ιππασίας σας πληροφορώ πως ζήτημα να καλπάσαμε 5'... Γιατί μόλις έβγαινε έναν κύκλο καλπασμό ο κύριος, επειδή δεν φόραγα σπιρούνια και επειδή αυτός το μαλάκιζε, μας χάλαγε το μπεντ. Άαααααααααααιντε πάλι μπεντ σε βάδη, μπεντ σε τροτ κλπ κλπ κλπ....
Να μην πω κιόλας για τα μπαλέτα που χόρευε, προς τέρψην των θεατών. Άιντε μην του τα σούρω τώρα και τον κάνω ρεζίλι.
Στο τέλος όμως, και αφού έκανα όσο και ο,τι μπορούσα, τον καβάλησε και ο Μιχάλης. Τέτοιο καμάρι εγώ, να βλέπω το αγοράκι μου να τροχάζει με τα καπούλια του και την πλάτη του καμπυλωμένα και τον λαιμό του στητό και μαζεμένο και το βήμα του δυνατό......αχχχχχ σαν χαζομάνα ένοιωσα! Και ευτυχώς, άρεσε και στον Μιχάλη η ίππευση, δεν τον ταλαιπωρούσα τζάμπα. Τα πίσω πόδια του κοντού φτάναν τα μπροστινά του άνετα και γενικά, έδειξε αυτό το Σάββατο τον καλύτερό του εαυτό - μετά από πόσο καιρό που χαζοδούλευε δηλαδή.

Το άλλο ωραίο ήταν η τυχαία συνάντηση μερικών μελών από το φόρουμ. Μιχάλης, Αντώνης, Κλεοπάτρα και Νέφφιη ήμασταν όλοι στον ίδιο χώρο, ασχέτως αν οι μισοί δεν ήξεραν τους άλλους μισούς και δεν το κατάλαβαν καν. Πλάκα είχε! :)

Δεν βλέπω την ώρα και την στιγμή να ξανανέβω στον κοντό μου και να δουλέψουμε!


υγ. Διευκρίνηση. Όχι, ο Νέρο δεν είναι κοντό ζώο. Νομίζω είναι κάπου γύρω στο 1.70... Απλώς είναι πιο κοντός από όλα τα άλλα άλογα στον σταύλο, εξ ου και τον λέω "κοντό"!


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

No more talking - just action?

Τις τελευταίες αρκετές ημέρες γινόταν το εξής. Έκανα πολλά πράγματα και δεν είχα όρεξη να γράψω τίποτα. Ούτε να γράψω, ούτε να περιγράψω, ούτε τίποτα. Λες και όσο περισσότερη δουλειά έκανα, τόσο λιγότερη διάθεση είχα να την περιγράψω. Ούτε που ξέρω γιατί μου είχε κάτσει έτσι...
Καλά, εκτός των άλλων, σημαντικότατος παράγοντας της μη όρεξης για γράψιμο ήταν και το γεγονός οτι το αγόρι μου βρισκόταν στο 401 με σπασμένο αστράγαλο. Και μάλιστα, με τέτοιο σπάσιμο που ακόμα και τώρα που έχει κάνει την εγχείριση, δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα οτι θα περπατήσει ξανά κανονικά, ακόμα και αν προσέχει πάρα πάρα πολύ κλπ κλπ. Ζόρι. Απλά θέλω να ελπίζω οτι η πολύ καλή δουλειά των χειρουργών και η δική του φροντίδα θα φτάσουν για να γίνει πάλι καλά.
Τέλος με τα νοσοκομειακά όμως... 
Τι γίνεται στους σταύλους?

Χμμμμμμ και τι δεν γίνεται για την ακρίβεια! Εκτός από τις προπονήσεις και τα μαθήματα που γίνονται κανονικά, ο Νέρο πλέον δεν κουτσαίνει, εξ ου και τον έβγαλα πάλι μερικές φορές. Δεν κούτσαινε αφ'ενός, αφ'ετέρου όμως νομίζω πως το έχει δει Billy Eliot. Ή υποψήφιος ίππος για την Σχολή της Βιέννης (του έχω εξηγήσει χίλιες φορές οτι μόνο βαρβάτα πουλάρια παίρνουν, αλλά αυτός, εκεί!)...

Την τελευταία φορά που τον ίππευσα, μπήκαμε στο στίβο κάνοντας μια υπέροχη πιρουέτα, που τελείωσε σε μικρές χαριτωμένες ντεμί ανορθώσεις. Τίποτα το νευρικό και το φρενήρες. Λες και όλη τη μέρα μελετούσε από μέσα του αυτή την χορογραφία και μόλις τον έβγαλα, δεν κρατιόταν να κάνει την επίδειξή του. Ο ψωνάρας...
Ήταν βέβαια βράδυ, και μπορεί να τον άγχωναν οι προβολείς, ή τα έκανε αυτά για να ζεσταθεί λίγο μιας και έκανε κρύο, αλλά το θέμα ήταν οτι είχε πολύ πλάκα, ήταν πολύ χαριτωμένο. Μακάρι να ήξερα να του τα ζητάω εγώ να τα κάνει αυτά, χαραμίζεται με απλή ντρεσσούρα αυτός ο ίππος !

Πέραν του Νέρο όμως, και αυτών των μικρών στιγμών χαριτωμενιάς, αρχίσαμε να ετοιμάζουμε και τις Χριστουγεννιάτικες Ιππικές επιδείξεις μας, μια δραστηριότητα για να δείξουν όσοι κάνουν μαθήματα ιππασίας, στους φίλους και συγγενείς τους, τι έχουν μάθει και τι μπορούν να κάνουν. 
ΦΥΣΙΚΑ και θα συμμετάσχει ο φανταστικός Νέρο. Τουλάχιστον αυτό είναι σίγουρο για τις φλατ επιδείξεις. Το πρόβλημα με τα εμπόδια είναι οτι δεν είναι έτοιμος, από την μία και από την άλλη, δεν θέλω να τον δω να ξανακουτσαίνει εξ'αιτίας εμποδίων. Έτσι λοιπόν, σκέφτομαι να δοκιμάσω να τον ετοιμάσω για να κάνει το Καπρίλι τεστ της ΑΙΑ, που ουσιαστικά είναι 5 εμποδιάκια κάτω του 1μ που τα περνάει άλλα σε τροτ και άλλα σε καλπασμό.
Άντε να δούμε τι θα κάνει - κάνουμε...