Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πριν και μετά...

Πριν την προπόνηση... η βλακεία πάει και έρχεται... Με αισιόδοξο βηματισμό, ίππος και αναβάτης ετοιμάζονται να μπούνε στον στίβο!


Και εδώ, μετά την προπόνηση όπου τολμώ να πω οτι τα είχαμε φτύσει λίγο και οι δύο... Το βλέμα της απέχθειας που φαίνεται να έχω, είναι από την κούραση μόνο ^_^


Και στραβός ειν'ο γυαλός και στραβά αρμενίζω και όλα στραβά μου πάνε...

Αυτό είναι το βίντεο της χθεσινής μου προπόνησης... Είμαι παντελώς απογοητευμένη από εμένα, που ακόμα σπρώχνω με την λεκάνη μου, με το άλογο, που κουνάει το κεφάλι του συνέχεια και δεν τολμώ να πιάσω μια επαφή μαζί του, με τον ιδιοκτήτη του που δεν μου λέει ένα ναι ή ένα όχι για το αν τελικά μπορώ να πάρω μέρος στον αγώνα. Κυρίως αυτό το τελευταίο... :(

Είναι τελείως αποθαρρυντικό όλο το παραπάνω μπάχαλο και έτσι, με ηθικό πεσμένο κάτω από τις κάλτσες μου, ίππευσα χθες. Όπως παρατήρησε η φοβερή μου αδελφή - χρισμένη πλέον πριβέ προπονήτρια, στην αρχή που ήμουν πιο αισιόδοξη, ίππευα καλύτερα... Μουφφφφ σκατά. Δεν βλέπω να κάνω τίποτα το Σάββατο :(



Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

23.3.11: Καλά και όχι τόσο καλά νέα!

Για αρχή λοιπόν τα καλά νέα είναι πως πεταλώθηκε ο κοντός! Επιτέλους! Καινούργια πέταλα! Φουλ πεντικιούρ και οι οπλές του είναι σαν καινούργιες!
Φυσικά, μετά από ένα 15ήμερο που δεν έβγαινε από τον σταύλο, με το που τον αφήσαμε ελεύθερο, το τι κλωτσοπατινάδα και ξεκατίνιασμα έπεσε... απλά δεν μπορώ να το περιγράψω. Το αφήνω στην πιο ζωηρή σας φαντασία!
Σιγά σιγά τώρα θα τον αρχίσω 10 λεπτά συραγωγέα την μέρα για καμιά βδομάδα, μετά 20 λεπτά συραγωγέα την ημέρα για 2-3 μέρες και μετά, μισάωρη ίππευση βάδην και τροτ για λίγες μέρες και τέλος πάντων για να μην το μακραίνω, τον Μάιο θέλω να ελπίζω πως θα έχει φτάσει πάλι στα καλά του!

Τα λιγότερο καλά νέα είναι πως επειδή είχα καμιά δεκαριά μέρες να βγάλω τον Last, από την μία εμένα μου χαλάρωσαν πάλι λίγο τα πόδια και άρχισα πάλι να καμπουριάζω τους ώμους, ενώ ο καλός μου έβγαινε κάθε μέρα με αρχάριους και στον συραγωγέα, με αποτέλεσμα Α. να είναι πιασμένος στην πλάτη του και μέχρι να ζεσταθεί να με παιδεύει και Β. με το που έπιανα τα ηνία, αντί να τα έχω τελείως λάσκα, τίναζε πάνω κάτω την κεφάλα του, τραβώντας μου τα χέρια σε ένα χαζό μπραντεφέρ.
Προς το τέλος της προπόνησης, κατάφερα και κράτησα ίσια τους ώμους μου και αυτός κράτησε ήσυχο το ξεροκέφαλό του, οπότε μπορέσαμε να κάνουμε 2 γύρους τροτ και 2 γύρους καλπασμό με ηρεμία. 
Έχουμε πάντως πολύ δουλειά να κάνουμε μέχρι το Σάββατο για να κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Εδώ είναι το βίντεο, με μερικές από τις όχι καλές μας στιγμές...


και εδώ είναι η προκήρυξή μας !!!

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Διορθώνοντας την στάση ίππευσης...


Μετά την είσπραξη παρατηρήσεων για τον τρόπο που ιππεύω και πώς μπορώ να τον βελτιώσω, σήμερα έχρησα την αδελφή μου κάμεραμαν-προπονήτρια και ετοίμασα τον Λαστ για 30-40 λεπτά χαλαρής ίππευσης.
Ένα από τα βασικότερα προβλήματα όταν ιππεύει κάποιος χωρίς προπονητή, είναι οτι δεν μπορεί να διορθώνει επιτόπου τα λάθη του, και έτσι δεν αντιλαμβάνεται την στιγμή που κάνει μια κίνηση, οτι είναι λάθος.
Το μόνο που μπορούσα να πω στην αδελφή μου είναι τι να κοιτάει αν κάνω λάθος. Άντε τώρα να εξηγήσεις τι σημαίνει "αν με δεις να σπρώχνω με την λεκάνη, να μου το λες" ή "αν τα πόδια μου πάνε πιο μπροστά ή πίσω από την ευθεία να μου το πεις". Το "αν τεντώνω τους αγκώνες, είναι λάθος" το κατάλαβε. Πρόσθεσε κιόλας την δική της πολύ χρήσιμη παρατήρηση. Οτι όταν σηκώνω το πιγούνι μου, ισιώνει όλη η πλάτη μου. Το οποίο και προσπαθούσα να κάνω.

Αφού τελείωσα με την προθέρμανση, έβγαλα τα πόδια από τους αναβολείς για όση ώρα κράτησε η προπόνηση, για να μακρύνω το πόδι μου...
Πονοκέφαλος... από τις λίγες φορές που με έπιασε πονοκέφαλος πάνω στο άλογο. Να προσπαθώ να κρατάω κλειστά τα γόνατα. Να κρατάω όσο γίνεται σταθερή την λεκάνη, αντί να την αφήνω να σπρώχνει για να απορροφάει τους κραδασμούς. Να μην λυγίζω τους αγκώνες. Να μην πειράζω καθόλου τα ηνία. Να μην σκύβω. Να μην κλείνω τους ώμους. Να μην γέρνω μπροστά. Ούτε πίσω όμως. Να μην σηκώνονται οι φτέρνες μου. Να μην κουράσω το άλογο. Να μην κουνάω τα πόδια μου. Και πάλι από την αρχή γιατί όλο και κάτι ξέχασα...ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΛΕΜΕ !

Τροτάκι



Καλπασμός




Την προπόνηση παρακολούθησε με προσύλωση και προσοχή και μια γκρίζα γάτα, η οποία σκαρφάλωσε στο τοιχάκι και με επιτηρούσε, υπό το άγρυπνο βλέμμα της !



Φυσικά, στο τέλος, μερικές μπουκιές από χορταράκι ήταν το αίτημα του Λαστ για την σκληρή του δουλειά και δεν μπορούσα να του το αρνηθώ!

(κραπ... το υπόσαγμα μου έχει γλιστρίσει προς τα πίσω...)





Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μικρή πρόκληση...

Εδώ και 3 μέρες, επικρατεί μια σιχαμένη κατάσταση στο αριστερό μου χέρι. Ως αποτέλεσμα επίθεσης από νύχια γάτας, και εφ'όσον είχα την πρόνοια να μην τραβήξω το χέρι μου, έχω μικρές μικρές νυχιές στα 2 τελευταία μου δάχτυλα. ΒΑΘΙΕΣ νυχιές όμως, για την ακρίβεια τόσο βαθειές που μου έχει βγει το κρέας έξω κάτι ψιλά (πήγα σε κτηνίατρο και με είδε...)

Ξέρω οτι δεν φαίνεται και πολύ τραγικό, το πρόβλημα όμως, εκτός του οτι πονάει φρικτά, είναι οτι δεν κλείνουν τα δύο τελευταία δάχτυλα από το πρήξιμο. Και μιας και ήμουν αποφασισμένη να ιππεύσω σήμερα, η πρόκληση της ημέρας ήταν να βγάλω την ίππευση με 1 και 3/5 χέρι. Νταξ... την πάλεψα...

(τεχνική μπας και διορθώσω την καμπούρα μου - δν έπιασε, αλλά το προσπάθησα!)

Σημερινός παρτενέρ ήταν ο Last Minute (aka Last) ο οποίος πρέπει να ομολογήσω πως με εξέπλησε ευχάριστα! Σε μια σύντομη περιγραφή της κατάστασής του, μπορώ να πω οτι ενώ σαν άλογο δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα πόδια ή τον χαρακτήρα του (ο αντι-Νέρο), έχει αρχίσει να έχει προβλήματα με την πλάτη του, από τη υπερεκμετάλλευσή του στον συρραγωγέα. Γιατί καλό αλογάκι, φιλότιμο, βρήκαν θύμα κοινώς και νάααααααααααα με τις ώρες στον συρραγωγέα ΜΕ side-reins. Και μετά, μαθαίνει ο κύριος να κρεμάει την κεφάλα του πάνω στο στόμα του, να ρίχνει όοοοοοοοοολο το βάρος μπροστά και να κάνει υπομονή!


Την προήγουμενη φορά, τον είχε ιππεύσει η Μαρία και είχε πάθει ένα σοκ με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Δεν έστριβε καλά, δεν άλλαζε σωστά τον βηματισμό του, δεν στεκότανε καλά. Σκέφτηκα λοιπόν, να επικεντρωθώ σήμερα σε δύο ειδών ασκήσεις, για να αρχίσουμε σιγά σιγά να του βελτιώνουμε το επίπεδο... Σήμερα λοιπόν, δουλέψαμε αρκετά στις υποστροφές και αλλαγές ίππευσης και στις εναλλαγές βηματισμού, με χαλαρά όμως ηνία, καθώς δεν μπορούσα να τα κρατήσω αρκετά καλά και με τα δύο χέρια. Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά καλά. Όχι καλά, όχι φανταστικά, αλλά ούτε αποθαρρυντικά. Θέλω να ελπίζω πως αν τον δουλεύουμε εναλλάξ οι δύο μας, θα βελτιωθεί αρκετά ώστε να μπορεί να βγάλει το Ε τεστ (και εμείς επίσης!) και έτσι να πάμε στον αγώνα καλά προετοιμασμένες!


 Αναμένοντας την επόμενη ίππευση το Σάββατο λοιπόν...





Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων...

Πριν καβαλήσουμε, μια στο τόσο πιάνουμε και καμιά τσάπα και τσουγκράνα στο χέρι για το στρώσιμο του στίβου, γιατί αν περιμένουμε να μας το σβαρνίσει ο υπεύθυνος... Τα αποτελέσματα πάντως είναι ωραίο και αφράτο χωματάκι, χωρίς λάσπες και λακούβ

Εδώ, η Μαρία με την τσάπα ανα χείρας (είχε την ευγενή καλωσύνη να μου παραχωρίσει την τσουγκράνα) και ο Μωχάμεντ, επιβλέπων το έργο!



Και εδώ το ωραίο μας ιπποδρόμιο, με στρωμένο όσο γίνεται το χώμα και κουρεμένο όσο γίνεται το γκαζόν!


Το καλοκαίρι η αλήθεια είναι πως το κούρεμα του γκαζόν χαρίζει εξαιρετικό μαύρισμα!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ίππευση πριν την κακοκαιρία...

Μιας και όλα τα δελτία καιρού μας τάζουν χιόνια και πολικές θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες, είπα να εκμεταλευτώ το πρωινό. Κανονίσαμε με την Μαρία να ιππεύσουμε μαζί και να διορθώνουμε όσο μπορούμε η μία την άλλη.


Και αφού ο Νέρο είναι ακόμα σαν την Σταχτοπούτα και του λείπει ένα πέταλο, το θύμα της ίππευσής μου για σήμερα ήταν ο Ρίγγο...
Πέρα από τις ιππικές ανησυχίες, από τις φωτογραφίες προκύπτουν δύο συμπεράσματα. Ή οτι πρέπει να αλλάξω παντελόνι, ή οτι πρέπει να χάσω κιλά. Ή και τα δύο ίσως?